skip to Main Content

Aktiviteter

Järvsö Folkdanslag dansar gärna både folkdanser, familjedanser, polskor och bygdevarianter av gammaldanser. Det finns en rik skatt av upptecknade danser, från olika delar av Hälsingland såväl som från andra delar av Sverige, och vi försöker hålla denna danstradition levande.

När det gäller dansaktiviteter bjuder Folkdanslaget in till

  • sopp-dans i Viks gamla skola en fredagskväll i månaden under perioderna januari-april samt september-november.
    Då kan våra gäster börja kvällen med att äta soppa & smörgås och umgås innan dansen börjar. Teman för dessa kvällar har hittills varit familjedanser, polskor, uppställningsdanser, Lindy hop och tango. Ibland har vi inbjudna instruktörer dessa kvällar, annars är det personer i föreningen som leder dansen.
    En paus för kaffe, kaka och lite småprat har vi också, förstås!
  • allmän danskväll en eller två lördagar per termin.
    Järvsö spelmanslag är givna som musikleverantörer en del av kvällen och spellistan fylls på med gästmusiker. Spelmän- och kvinnor i olika konstellationer kommer till Viks gamla skola och fyller den med en härlig blandning av musik, som lockar dansare från när och fjärran. Folkdanslaget dukar upp fikabordet, folk trivs och stämningen är på topp!
    Vid några tillfällen har vi haft besök av Låtverksta’n. Det är inspirerande och jätteroligt att ha unga gäster med engagemang för folkmusik- och dans!

Utöver dessa dansaktiviteter är Järvsö folkdanslag medarrangörer vid Midsommarfirandet på Stenegård i Järvsö, då vi även brukar ha en kort dansuppvisning, samt Julmarknad på Stenegård och julgransplundringen för barnen.

Inför Hälsingehambon har folkdanslaget hambokurs och hamboträning. Det händer även att vi ordnar danskurser under andra tider på året, framför allt för att locka nybörjare till dansgolvet.

Följ Järvsö folkdanslag på Facebook för att få veta vad vi har på gång.
Och vi hälsar alla varmt välkomna till alla våra arrangemang!

Back To Top